Leer binnen enkele minuten de elektrische gitaar te bespelen

Sommigen zeggen dat elektrische gitaren moeilijk zijn om te bespelen, maar als je de juiste technieken kent, kun je binnen een paar minuten de elektrische gitaar leren bespelen. Je moet jezelf voorbereiden op een aantal lessen omdat je op het punt staat om veel nieuwe dingen te leren. Als je al wat weet van de lessen die je gaat tegenkomen, kun je je voortgang bespoedigen.

Zoals je zult zien, zijn er drie factoren waar je je bewust van moet zijn voordat je zelfs maar kunt beginnen met de lessen voor de elektrische gitaar.

Factor nummer 1

Zodra je de elektrische gitaar hebt aangeschaft, hoef je je geen zorgen maken over het bespelen van een dergelijk instrument. Eerst moet je rustig gaan zitten en alle dingen die je moet weten van fretboard bestuderen. Zorg ervoor dat je een schema van een elektrische gitaar in een muziekwinkel koopt en kies voor degene die de verschillende noten laat zien. Je moet in staat zijn om alle noten te kunnen onthouden. Probeer dit niet in één dag te doen omdat dit erg saai kan zijn.

In plaats daarvan kun je tenminste tien minuten per dag besteden aan het leren van de verschillende noten tijdens het spelen. Je kunt geen gitaar leren spelen, tenzij je elke noot kunt onthouden. Negentig procent van de beginners bereikt succes omdat ze alle noten kunnen onthouden.

Pro Tip: Leer je Fredboard met Games! Er bestaan verschillende apps waarmee je het fredboard kan leren, toch raad ik je aan om het Fredboard Game van Guitar Tricks te volgen. Het zit ontzettend slim in elkaar, en het is perfect voor beginners. Ik wou dat ik de tijd kon terugdraaien, en niet eerst verschillende apps had geprobeerd maar gewoon de 14 dagen gratis trial van Guitar Tricks had genomen om gitaar te leren spelen.

 

Klik hier voor 14 dagen gratis toegang tot Guitar Tricks en Master je Fredboard op de meest efficiënte manier! 

guitar tricks fredboard spelletje

Factor nummer 2

Deze keer moet je je concentreren op je oren. Als je wilt leren om een ​​elektrische gitaar te bespelen, moet je je oren trainen om te luisteren. Dit is essentieel in het leerproces. Gehoortraining houdt het spelen van de noten in en ze dan één voor één na te zingen. Speel de eerste noot en zing het dan na. Zodra je dit onder de knie hebt, zing je de eerste noot en speel je het na. Bepaal of je de juiste noot te pakken hebt. De gehoortraining kun je tien minuten per dag doen, net als het onthouden van de noten.

Gratis gehoortraining van Jamplay met Matt Brown

 

Factor nummer 3

De laatste factor betreft de ontwikkeling van het spiergeheugen. Doe wat chromatische oefeningen, maar doe alleen die oefeningen die eenvoudig zijn. Als je oefent, probeer dan ook schalen mee te nemen. Als je een goede elektrische gitaarspeler wilt worden, is het ontwikkelen van het spiergeheugen essentieel. Net als de twee andere factoren, kun je tien minuten per dag besteden aan deze activiteit. Daarom kan het ontzettend helpen om online gitaarles te volgen. 

Dat zijn de drie factoren waar je rekening mee moet houden voordat je begint aan de gitaarlessen. Als je al bekend bent met deze factoren, dan zullen de komende lessen niet zo’n verrassing voor je zijn. Je kunt alle gitaarlessen dan gemakkelijk volgen.

Zo zie je maar, je moet geduld hebben en je moet een deel van je tijd besteden om alle lessen te leren voordat je kunt gaan spelen op een elektrische gitaar. Deze drie factoren lijken erg gemakkelijk, maar als je je niet met hart en ziel inzet, zul je niets leren. Concentreer je en neem de juiste houding aan. Zorg ervoor dat je ook gemotiveerd bent, zodat je de noten en de akkoorden kunt leren. Als je de juiste houding hebt, zul je binnen een paar dagen de elektrische gitaar kunnen bespelen.

Enkele minuten per dag helpen je goed op weg. Door dit te doen, kun je veel plezier hebben tijdens het leren. Overdrijf elk van de betrokken factoren van het leerproces niet. Anders zul je niet kunnen genieten van het leren spelen op een elektrische gitaar.

Vergeet niet, je moet je aandacht niet direct richten op het bespelen van de gitaar. Onthoud eerst de noten, oefen wat en werk aan de ontwikkeling van het spiergeheugen.