Eenvoudige Lessen Nemen op een Akoestische Gitaar

Een akoestische gitaar is een houten instrument dat de vorm van een acht heeft met een gat in het middelste deel. Vaak ten onrechte gezien als een klassieke gitaar, is een akoestische gitaar hol en heeft het zes snaren die gemaakt zijn van staal. Deze snaren zullen bij aanraking geluid produceren.

Bekijk onderstaand Engelstalig Filmpje om het verschil tussen Akoestische en Klassieke gitaar beter te begrijpen!

verschil klassiek versus akoestisch

Dit ter introductie. Dat was gewoon om je een idee te geven over hoe een akoestische gitaar eruit ziet en wat je ermee kunt. In de lessen zijn stappen opgesomd over hoe je een akoestische gitaar met succes kunt bespelen zonder dat je het gevoel krijgt op te moeten geven.

  1. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je een gitaar hebt. Een akoestische gitaar om precies te zijn. Het maakt niet uit of dit een oude of nieuwe is zolang deze maar akoestisch is.
  2. Kies voor de beste website die je kan voorzien van alle opties over het hoe en wat van het bespelen van een gitaar. Er zijn vele websites die ​​grote hoeveelheden middelen en kennis bieden over instrumenten. Bekijk ook die sites die gratis online gitaar lessen aanbieden.
  3. Bedenk wie je als voorbeeld neemt. Sommige muzikanten spelen omwille van de populariteit, terwijl anderen spelen om een artiest te kunnen worden. Kies iemand die goede muziek speelt. Artiesten als John Mayer zijn het meest populair in deze categorie. Herinner jezelf eraan dat akoestische gitaren niet exclusief zijn voor rustige muziek maar voor alle soorten muziek.
  4. Ken de fysieke onderdelen van je gitaar. Vergeet niet dat om alle hoekjes en ingebouwde functies te bekijken. Begrijp hoe geluiden worden geproduceerd en wat het geluid verslechtert. Je zou denken dat dit niet essentieel is. Maar het feit is, dat dit een van de belangrijkste dingen is die je moet onthouden bij het bespelen van een akoestische gitaar.
  5. Leer eerst de basis-akkoorden. Afgezien van dat, moet je verschillende manieren leren om deze akkoorden te spelen. Voor de C bijvoorbeeld zijn er meer dan zes verschillende handposities. Dit zal zorgen voor meer flexibiliteit in je handen bij het verplaatsen van de ene fret naar de andere fret.
  6. Beheers je akkoorden door deze uit je hoofd te leren. Oefen de spieren in je handen, terwijl je met iemand praat of naar de radio luistert. Het doel van multitasking is om te voorkomen dat je steeds naar je handen moet kijken tijdens het spelen. Dit is een goede strategie voor het gemakkelijker vasthouden van de verschillende akkoorden en om je handen gewend te laten raken aan de verschillende frets.