Verschillende Manieren om een Akoestische Gitaar te Leren Bespelen

Heb je genoeg van de conventionele manier van het leren bespelen van een akoestische gitaar zonder dat je zelfs een enkele tune hebt geperfectioneerd? Hebben zich al blaren gevormd op de toppen van je vingers en bak je er nog steeds niets van? Misschien moet je dan nog eens goed controleren waar dit aan kan liggen of beter nog, kijk ook een kritisch naar jezelf. Er moet iets vreselijk mis zijn met de manier waarop je omgaat met je gitaar.

Hier zijn enkele van de vele manieren om een instrument, zoals een akoestische gitaar, mooi te leren bespelen. Alles wat je nodig hebt is een stuk naar keuze, je eigen of geleende gitaar en heel veel geduld. Nou ja, je hebt ook nog een paar handleidingen nodig en als je daar niet tevreden over bent dan een internetaansluiting.

Eerst moet je ervoor zorgen dat je gitaar goed is afgestemd. Niemand zou willen luisteren naar een complete puinhoop. Als je niet weet hoe je dit moet doen, vraag dan of iemand je kan helpen.

Maak vervolgens een keuze uit de grote verscheidenheid aan lesmethodes. Je zou op zoek kunnen zoeken gaan naar een privé-leraar, online of je kunnen richten op methodes zoals boeken en handleidingen. Voorbeelden van particuliere docenten zijn degenen die je kent zoals vrienden, buren, een familielid of iemand die je betaalt. Online zijn de mogelijkheden eindeloos. Sommigen verkopen kopieën van hun op video opgenomen lessen en anderen live les. Nogmaals, de keuze is aan jou.

Daarna, moet je de juiste plek vinden om te spelen. Het moet comfortabel zijn. Je gitaar moet worden ondersteund, eventueel door je dijbeen. Houd constant je rechterhand op de snaren, net boven het geluidsgat en de linkerhand op het fretboard.

Er zijn al veel suggesties geïmpliceerd door talloze gitaristen wat de positie moet zijn als je begint. Zij stelden dat, boven alles, je die twee organen aan de zijkant van je hoofd net onder je temporaalkwab moet gebruiken, je oren. Toch?

Natuurlijk moet je ook je andere belangrijke zintuigen gebruiken, zoals je ogen. Dat zou zeer positief kunnen uitpakken. Maar hoe zit dat met mensen die blind zijn? Is het je nooit opgevallen dat zij de kunst van het spelen van een gitaar beheersen zelfs zonder dat ze kunnen zien hoe het eruit ziet en wat ze doen? Ze volgen gewoon hun instincten en voelen de akkoorden. Ja, ze luisteren.

Luisteren is één van de meest effectieve manieren van leren

Vergeet niet dat je aan het spelen bent op een akoestische gitaar. Het is niet noodzakelijk om een van die waardeloze constructies te gebruiken alleen maar om de muziek te laten werken. Je hebt meer dan een versterker nodig om de spanning van de muziekstroom te kunnen veranderen. Het enige wat je hoeft te doen is effectief te luisteren naar de melodie en te bepalen of je de gewenste muziek krijgt.

In het geval dat het oefenen tegenvalt of als je het even niet ziet zitten, kun je altijd nog teruggaan naar het begin. Onthoud de akkoorden. De nadruk moet worden gelegd op het onthouden van de basis. De C, A, G, E, D akkoorden moeten worden beschouwd als de bouwstenen van jouw succes in het gitaarspel. Niet alleen zijn deze akkoorden gemakkelijk te leren, maar ze zijn ook aanwezig in de meeste nummers die je zult gaan spelen. Verrassend genoeg ook in R & B.

Blijf oefenen op deze fundamentele akkoorden. Probeer ze uit je hoofd te leren. Dat zou kunnen helpen om erachter te komen of je op de verkeerde manier aan het tokkelen bent. Voel je snaren trillen en weet ze te stoppen. Je moet controle krijgen over je muziek. Deze verschillende manieren van spelen zijn niet de juiste sleutel om te leren, maar slechts een handleiding.