Leer Online Basgitaar Spelen

Ben je je ervan bewust dat de basgitaar een instrument is dat karakter kan geven aan een nummer? Het geeft de nummers leven en als je kunt leren om dit instrument uitstekend te bespelen, kun je je vrienden en familieleden imponeren. Dus verspil geen tijd en begin met leren hoe je de basgitaar kunt bespelen.

Jamplay Basgitaar Lessen zijn de beste online

Als je op zoek bent naar video lessen online om basgitaar te leren spelen, dan is JamPlay het beste wat er is na privélessen nemen.

Er zijn veel populaire gitaarlessen websites in het Nederlands en het Engels, maar JamPlay is de enige echte plaats voor kwaliteitslessen voor de basgitaar. Geloof me, ik ben bij de meeste geregistreerd.

Er zijn ook een paar goeie DVD’s op de markt waarmee je gitaar kan leren spelen, maar die zijn beperkter en kosten minimaal evenveel als JamPlay. (Zeker met onze exclusieve kortingscode). JamPlay is ook meer up-to-date in vergelijking met andere kleinere platformen waar je online basgitaar kan leren spelen en als je een instructeur niet leuk vindt kan je altijd een andere selecteren uit de lijst.

JamPlay is niet alleen voor de basgitaar maar heeft ook een video lessen voor de gitaar.

Ga nu naar Jamplay!

Leer vandaag nog basgitaar spelen!

Wat krijg je bij JamPlay's Bass Lessen

Het voordeel bij het kiezen voor JamPlay is dat je toegang krijgt tot een grote bibliotheek met honderden HQ video lessen. Je kan de filmpjes altijd bekijken (ook op mobiel).

De lessen zijn opgenomen in een professionele studio met de beste instructeurs van de wereld. Ze zijn opgenomen tot 5 hoeken.  Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien:

jamplay basgitaar lessen voorbeeld

De structuur voor de bas lessen zijn hetzelfde als voor de gitaarlessen.

Je kan kiezen uit de volgende categorieën:

 • Skill level
 • Stijl
 • Songs
 • Artists

Hieronder kan je 2 voorbeeld lessen vinden van instructeurs op JamPlay. De eerste video is voor beginners, de tweede is een klein beetje meer geavanceerd.

Deze voorbeeldlessen kunnen je een zicht geven op de hoge kwaliteit van JamPlay:Vermijd het bekijken van willekeurige video's

Ja hebt waarschijnlijk opgemerkt dat JamPlay een hele reeks video’s op YouTube heeft staan, en sommige hiervan zijn gemaakt om basgitaar te leren spelen.

Het hoofdprobleem met het focussen op gratis YouTube video’s is dat je de structuur niet zal begrijpen die je nodig hebt voor een bepaalde les, en je mist ontzettend veel features van JamPlay. Alhoewel ze een excellente manier zijn om te zien hoe JamPlay echt werkt, zijn er een hele hoop dingen die je alleen kan doen met behulp van de JamPlay website.  Zoals:

 • Interactieve tabs
interacteive tabs
 • Speciale rapporten die je voorruitgang weergeven
 • Ontzettend grote bibliotheek aan songs
 • Extra leermateriaal
 • Mis geen enkele seconde met de slow motion opties (10%, 25%, 50% ,75%) van jamplay.
 • Bookmarks plaatsen op video’s zodat je onmiddellijk terug kan komen op de plaatst in de video waar je gestopt bent.
 • Ondersteuning van duizenden andere leden.

Voor wie zijn deze lessen het beste geschikt? 

Veel bezoekers van leer-gitaarspelen.com denken dat de lessen van JamPlay en andere plaatsen om gitaar te leren spelen, gemaakt zijn voor beginnende gitaristen. Niets is minder waar, er is een inderdaad een sectie gemaakt voor beginnende basgitaar spelers, maar dit is slechts een kleine sectie van JamPlay.  Ze focussen zich op basgitaar spelers van elk niveau. 

Hoeveel kosten de basgitaar lessen? 

De prijs van Jamplay Basgitaar lidmaatschap is dezelfde als de gewone gitaar lidmaatschap prijs. 

Er zijn veel kortingen voor Jamplay die je wel tot $40 per jaar kunnen besparen. Klik hier om naar de website te gaan

Kortingscodes voor Jamplay:

Bij het registreren van Jamplay zijn er "coupon codes". De beste coupon codes op dit moment zijn: 

 • 1BA1E2 - 25% korting op de eerste maand lidmaatschap
 • 33C6CE - 10% korting op alle lidmaatschappen

Ben je op zoek naar online gitaarlessen, Ga naar deze pagina en hier en lees onze reviews van alle online gitaarplatformen online (zowel nederlands als engels). basgitaar

De meeste mensen spelen het liefst op een elektrische of akoestische gitaar, omdat dit een lust voor hun oren is, maar als je wat ritme in je borst wilt voelen, kies je voor een basgitaar. Voordat je een bepaald nummer gaat spelen, moet je alle nummers uit je hoofd leren. Het nummer mist de basis als de basgitaar niet aanwezig is. Dus een basgitaar die met alle andere gitaren meespeelt is essentieel.

In vergelijking met de traditionele gitaren, hebben basgitaren minder en dikkere snaren. Gevorderde gitaristen zeggen dat basgitaren eenvoudig te bespelen zijn, maar dat er wel veel talent en hard werken voor nodig is om het te leren beheersen. Afgezien van de verschillen in de snaren, hebben bassen grotere lichamen. De meeste basgitaren zijn gemaakt van rozen- of esdoornhout en hebben meestal slechts vier snaren.

Een ander ding dat je in gedachten moet houden is dat basgitaren niet georiënteerd zijn. Andere gitaren zijn akkoord-georiënteerd, maar de bas niet. Als je de akkoorden speelt met behulp van de bas, kan het andere gitaren domineren. Basgitaren moeten consequent worden bespeeld zodat je de kracht kunt voelen. Als je eenmaal hebt geleerd om dit instrument te bespelen zal het een stuk makkelijker zijn om ook de elektrische, de akoestische en de Spaanse gitaar te leren bespelen.

Hier zijn enkele handige tips die je kunt gebruiken bij het leren bespelen van de basgitaar:

 1. Je moet je altijd bewust zijn van de ritme van de muziek die je speelt. Voel het. Eigenlijk zijn basgitaren zoals drums, alleen dan in de vorm van een gitaar. Het geeft een nummer timing en diepte. Voel het geluid van de basgitaar in je borst bonzen.
 2. Net als bij gewone gitaren, zijn basgitaren op dezelfde manier afgestemd. Maar de tonen zijn dieper omdat het minder snaren heeft en de snaren dikker zijn. Je moet leren hoe je losse noten kunt raken omdat dit vaak essentieel is in het bespelen van de basgitaar. Als je de bas fatsoenlijk wilt bespelen moet je jezelf vertrouwd maken met de noten en de stemmingen van een gewone gitaar.
 3. Het plaatsen van je vingers is van het allergrootste belang. De hele noten worden bepaald door hoe jij je vingers drukt op het fretboard van de bas. Voor een holistische benadering moet je ook de gitaar kunnen bespelen.
 4. Je vingers van beide handen moeten sterk zijn. Je hebt kracht nodig om een ​​basgitaar te kunnen bespelen, want het is een solide en stevig instrument.

Houd deze tips in je achterhoofd want het zal je zeker helpen als je gaat leren om de basgitaar te bespelen. Of je nu privé-gitaarles neemt of het leert met behulp van een handleiding of DVD’s, deze tips kunnen altijd worden gebruikt.

Koop nu je eigen basgitaar en begin te oefenen op het instrument. Vergeet niet, als je kunt leren om dit instrument te bespelen, zal het geluid van je gitaar een nummer karakter en diepte geven. Trouwens, voor het geval je wilt leren om andere vormen van gitaar te spelen, zal dat makkelijker gaan.

Begin met je gitaarlessen en ontdek wat de basgitaar voor veel nummers die jij gaat spelen kan betekenen. Als u niet weet waar u moet beginnen met volgen van gitaarlessen dan raden wij aan om onze review pagina te lezen. Hierin analyseren wij de verschillende online gitaarlessen op de markt en kun je makkelijker kiezen welk online programma er bij u past.