Basis Gitaar Lessen Gratis

Denk je er wel eens over na hoe je gitaar kunt leren spelen zonder veel geld te hoeven uitgeven aan het nemen van lessen? Probleem opgelost. Dit artikel zal je leren hoe je gitaar kunt leren spelen zonder hier veel geld aan uit te hoeven geven.gitaarmeisje

Er zijn twee praktische manieren om te leren hoe je gitaar kunt spelen. Ten eerste zou je op zoek kunnen gaan naar iemand die alle basisbeginselen kent en jou dit kan leren. Zorg ervoor dat je hem kent; een goede vriend, een klasgenoot of een kennis. Mogelijk ken je iemand die speciaal is. Hij moet geduldig genoeg zijn om alle onvermoeibare uren van oefenen te kunnen doorstaan. Want als hij dit niet is, dan kan het knap lastig worden. Hij kan je tips en technieken leren omtrent de juiste vingerzetting. Het is moeilijk als je niemand kent, maar het zou een groot voordeel zijn als je wel iemand kent.

De tweede praktische manier om op zoek te gaan naar gitaarlessen is om dit online te doen. Het is een totaalpakket van een persoonlijke mentor, een vriend en referentiemateriaal. In tegenstelling tot het hebben van een docent, geeft een online handleiding je de vrije wil om het ergens eens of oneens mee te zijn. Je kunt ook even pauzeren als je moe bent. Geef jezelf de tijd om al die moeilijke noten te oefenen. Het beste van alles is dat niemand tegen je uitvalt als je de verkeerde snaar raakt. Je bent je eigen mentor. Er is veel gratis lesmateriaal te vinden online, toch raad ik aan om eerst eens mijn review te bekijken van alle verschillende (betalende) online cursussen die aanwezig zijn op het internet. Ik heb verschillende gevolgd en er zijn veel voordelen bij het volgen van een systematische, geplande online gitaarles cursus.

Hieronder vind je vijf eenvoudige stappen samengevat over hoe je een gitaar kunt leren bespelen.

Stap 1. Je zult een gitaar nodig hebben, misschien van jezelf of van iemand anders, maar zorg ervoor dat deze zes snaren heeft, een plectrum (of anders zijn je vingers ook prima), een kruk of een stoel en een flinke hoeveelheid toewijding en geduld. Om te kunnen beginnen met spelen, moet je eerst weten wat de verschillende onderdelen van een gitaar zijn en waar je je vingers moet neerzetten.

Stap 2. Doe oefeningen voor je gespannen vingers. Strek ze uit. Wiebel ze heen en weer. Ontspan ze. Een gespannen hand zou kunnen zorgen voor een gespannen muzikant. Je moet de kunst leren van het veranderen van noten en strings in een snelheid zodat het zal mengen met het nummer wanneer je een nieuwe melodie leert. Om behendigheid te krijgen in het verschuiven en kracht, kun je beginnen te oefenen met de gemakkelijke noten en vervolgens doorgaan met de moeilijke.

Stap 3. Leer de akkoorden. Begin met de basis-akkoorden. Doe geen moeite om jezelf teveel akkoorden aan te leren die een bar of alle vijf de vingers vereisen. Dat zou voor stress kunnen zorgen. Enkele van de makkelijkste en de meest gebruikte akkoorden zijn A, A mineur, A majeur, C, C mineur, C majeur, D, D mineur, D majeur, E, E mineur, E majeur, F, F majeur, G en G majeur.

Stap 4. Werk aan de tokkel-patronen. Deze tip zal je helpen om de melodie van het lied op te pakken door er eerst naar te luisteren. Begin nooit aan een eigen stijl, zonder de basis te kennen. Het zou afschuwelijk kunnen klinken en in plaats van het produceren van muziek, zou het herrie kunnen worden. Tokkelen is veel makkelijker dan plucking. Een sequentie van “omhoog, omlaag, omhoog, omhoog, omlaag, omhoog” zal misschien makkelijker te onthouden zijn.

Stap 5. Oefenen! Oefenen! Oefenen! Blijf gefocust op je doel. Je hoeft niet de intentie te hebben om een perfect resultaat te produceren. Wat het belangrijkste is, is dat je in staat bent om met plezier te spelen. Ontspan jezelf. Als je blaren krijgt op je vingertoppen en je handen zijn moe en pijnlijk, rust dan wat uit. Ga niet door tot bloedens toe.

Handige plaatsen om gratis basis gitaar lessen te leren:

Wil je echt leren gitaar spelen? Dan stellen wij voor om even te kijken naar Guitar Tricks. Ze hebben meer dan 11,000 professionele, volledige gitaarlessen in HD.
Klik hier.

 

Gebruik de gratis trial: 

Probeer 14 dagen gratis lidmaatschap van Guitar Tricks, met daarna nog een 60 dagen niet tevreden geld terug periode

14 dagen Gratis Trial

of probeer hun laatste offer:

Aanbieding: Gebruik de promotiecode 60OFF om 60% minder te betalen voor de eerste maand membership van Guitar Tricks

Gebruik de Promo Code 60OFF