Leren Gitaar Spelen met Akkoorden

Leer Gitaar Spelen op de snelste, 
meest efficiënte manier! 


Om de akkoorden van een gitaar te leren lezen, moet men basiskennis hebben over wat een akkoord is en hoe het wordt geproduceerd.

Introductie

Een akkoord is een reeks tonen die een melodie produceren en die worden gespeeld op een gitaar. De akkoorden van een gitaar kunnen worden gemaakt van verschillende noten die worden gespeeld op één snaar of door de plucking- of tokkelmethode. Akkoorden worden gespeeld met twee of drie noten, maar het kunnen er ook meer zijn. Sommige worden gespeeld met slechts één noot.

Categorisch zijn er twee soorten akkoorden – kleine en grote. En de basis primaire akkoorden hierbij zijn de C, A, G, E, D of CAGED. Als gitaarspelen nieuw voor je is, is het beheersen van het CAGED-patroon het eerste en belangrijkste wat je moet doen. Als je deze fundamentele akkoorden onder de knie hebt is de weg vrijgemaakt voor het leren van andere moeilijkere akkoorden.

Het lezen van een diagram

De meest fundamentele dingen die je moet weten bij het leren van akkoorden is te leren over hoe je het akkoord grafiek of het akkoord schema moet lezen. Zonder dit, zul je voor een dilemma worden geplaatst.

Een akkoord diagram is een illustratie met instructies over hoe je een bepaald akkoord moet spelen.Om in staat te zijn om op een ​​succesvolle manier gitaar te spelen, moet er een goede interpretatie zijn van elk akkoord dat staat aangegeven in het diagram en moet de muzikant het op de meest accurate manier kunnen lezen.

Het volgen van het CAGED-patroongitaar

Kijk eens aandachtig naar een gitaar. Richt nu je aandacht op het fretboard. Je zult merken dat het hele fretboard is samengesteld uit de zes snaren die eraan verbonden zijn. Nou, eigenlijk niet echt “verbonden”, maar hier bovenop liggen. Deze snaren zijn degenen die het mogelijk maken om de akkoorden en de melodie te produceren. Als je je gaat richten op het neerzetten van de vingers, is het handig om de verschillende akkoorden van elke fret te onthouden. Er zijn vijf fundamentele en eenvoudige akkoorden die je moet beheersen om andere moeilijkere akkoorden te kunnen leren.

Het oplossen van problemen

Vaak klagen beginners over hoe pijnlijk hun vingers zijn na het beëindigen van een sessie met hun gitaar, maar dit is een normale reactie. Je zou eerder verbaasd moeten zijn als je niet een beetje pijn voelt, want dat zou betekenen dat je niet goed speelt. De juiste manier om de vingerzetting uit te voeren is door hard genoeg op de snaren te drukken. Als je merkt dat er een zoemend geluid of een echo ontstaat is dat niet de manier waarop het moet klinken en moet je harder op de snaren drukken.

Lessen

Zoekt u naar een plaats waar u online gitaarlessen kunt volgen. Wij hebben alle sites onderzocht die gitaarlessen aanbieden en een review video gemaakt.

Tips

1) Knip lange nagels af. Zij zullen het moeilijker voor je maken om correct op de snaren te kunnen drukken.

2) Laat je vingers niet liggen tijdens het spelen omdat dit kan zorgen voor de demping van het geluid. Dit is de meest voorkomende fout die wordt gemaakt door beginners.

3) Zorg ervoor dat je vingertoppen en niet de plaats waar de vingerafdrukken van worden genomen in contact staan ​​met de snaren. Behoud de rechte boog. Afgezien van het feit dat dit vermoeiend is, is dit ook pijnlijk en moeilijk, maar dit zal minder worden zodra er eelt wordt gevormd.

4) Vergeet niet dat je de noten moet verbinden. Zorg ervoor dat er geen strings worden weggelaten.

5) Oefen veel en vaak. Onthoud elk akkoord patroon.

6) Haast jezelf niet. Als je dat doet, zal het je alleen maar frustreren als het je niet lukt. Kies nummers die gemakkelijk te spelen zijn.