3 elementen in het Leren en Beheersen van een Gitaar

Learn To Play Guitar

Elementen van het leren en beheersen van een gitaar

Er zijn slechts drie essentiële elementen nodig om te leren tokkelen tijdens de gitaarlessen.bas gitaar

Ten eerste, moet je je eigen gitaar kopen. Er een lenen kan voor veel ophef zorgen omdat dat deze stuk zou kunnen gaan of dat je de gitaar van iemand anders zou kunnen verpesten. Als je de prijs van de gitaar die je wilt niet kunt betalen, ga dan voor iets goedkoper. Beter nog, koop er een in de uitverkoop. Je kunt ook veel besparen door het kopen van een tweedehands gitaar. Afgezien van de lage prijs, vermindert het ook de angst dat deze al na een paar dagen stuk is. Uren oefenen kan voor slijtage zorgen van bepaalde delen van de gitaar.

Een ander element is het kiezen van de juiste gitaar om op te gaan spelen. Dit zou kunnen worden beïnvloed door je eigen oordeel. Hoe zie jij jezelf het instrument bespelen? Ben jij het gevoelige of het harde type als het gaat om je persoonlijkheid? Er zijn veel gitaristen die hun carrière begonnen zijn met het spelen op een akoestische gitaar. Behalve de grote beschikbaarheid, is een akoestische gitaar ook veel vriendelijker dan de elektrische. Waarom? Omdat je het op elk gewenst moment kunt bespelen, waar en wanneer je dat maar wilt.

Tot slot. Laat iemand naar je luisteren. Natuurlijk kun je zelf leren spelen en er is een verscheidenheid aan hulpmiddelen om te beginnen met spelen, maar iemand hebben die in staat is om commentaar te geven over hoe goed of slordig je bent is een must. Het verbetert ook je vermogen om te werken aan die fouten. Zorg ervoor dat het iemand is die weet hoe hij moet spelen, zodat dat wanneer je je vingers niet juist neerzet op de juiste snaren, die persoon jou kan corrigeren. Bovendien kan hij je technieken leren die boeken en online tutorials je niet kunnen bieden. Lees onze online gitaarles gids voor meer informatie.

Nadat je al deze punten op een rijtje hebt, kun je gaan zitten en gaan tokkelen. Maar hoe kun je beginnen en het instrument leren beheersen zonder de hulp van iemand? Daar zijn een aantal oplossingen voor.

  1. Je hebt de juiste gitaar gekozen

Bij het plaatsen van je gitaar moet je ervoor zorgen dat je het in een comfortabele positie kunt neerzetten. In principe zal de zithouding het beste zijn. Laat de basis van de gitaar rusten op je rechterdijbeen, de linkervingers moeten het andere uiteinde van de snaren ondersteunen en zijn verantwoordelijk voor het afstemmen en voor het veranderen van de noten. Terwijl je de vingers van de rechterhand gebruikt voor het tokkelen en plucking. Dit zorgt voor een goede lichaamshouding. Vergeet niet om een ​​goede houding aan te nemen om overbelasting van de spieren te voorkomen.

  1. Volg zorgvuldig elke stap van je programma

Volg de cursus. Onthoud het ABC. Elk akkoord en elke noot heeft zijn eigen vingerzetting. Probeer om langzaam te spelen en je te richten op de gemakkelijke basispatronen. Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je doorstromen naar de moeilijkere patronen die fret- en kracht akkoorden bevatten.

  1. Begin met het spelen van een nummer

Als je een beginner bent, kies je één nummer dat vier of vijf eenvoudige akkoordenschema’s en sequenties herhaalt. Een typisch voorbeeld is “You and Me” van Lifehouse. Het is gewoon een herhaling van vier akkoorden namelijk G, C, E-mineur en D.

  1. Zing terwijl je aan het spelen bent

Dit helpt aanzienlijk bij het in de stemming komen, voor inspiratie en het afgestemd blijven op de juiste melodie. Het meezingen kan ook helpen om te bepalen of je de juiste akkoorden tokkelt of dat je er naast zit.

  1. Wees geduldig!

Geef nooit op! Je moet blijven doorgaan, ook al sta je op het punt van opgeven. Als je blaren begint te ontwikkelen is dat een teken van goed, toegewijd oefenen.

Word deze stappen meester. Omgaan met een gitaar is niet moeilijk als je de juiste en positieve houding hebt.

Video: You And Me van Lifehouse.